A hazai paleo mozgalom két elismert szaktekintélye két közös, nagy sikerű szakácskönyvet is jegyzett az elmúlt évtizedben. Szendi Gábor az étrend elméleti alapjaiba avatta be olvasóit, míg Mezei Elmira a csodás receptekért felelt. E két könyv legfontosabb elméleti tanácsait és legjobb receptjeit gyűjtöttük most össze egyetlen kötetbe. Szendi Gábor saját fejezeteit
kiegészítette a legújabb tudományos eredményekkel, Mezei Elmira pedig felfrissítette a recepteket, hiszen az étrend számos fontos hozzávalója azóta nálunk is elérhető.
A több mint 140 recept bizonyítja, hogy a paleo lényegével jól megfér a szezonális, friss alapanyagok változatos használata. Emellett lemondással sem jár: a Paleolit szakácskönyv segítségével az olvasó tapasztalni fogja, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök remekül kiegészítik egymást – miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához vagy épp a gyógyuláshoz. És mindezt a természet csodálatos rendje szerint…
MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője. Specialitása a szűkített keresztmetszetű táplálkozáson belül a teljesség megtalálása. Főzőtanfolyamain és könyveiben arra tanít, hogyan lehet egy diéta keretein belül ínyenc és teljes értékű kulináris élményt létrehozni. Inspirációt leginkább az ősi alapokon nyugvó, természetes és szezonális táplálkozásból merít.
SZENDI GÁBOR író és pszichológus, a paleolit táplálkozás magyarországi meghonosítója és elterjesztője, szabadgondolkodó. Véleménye szerint modern világunk fényévekre távolodott attól a létformától, amelyhez évmilliók során alkalmazkodtunk. Bár nagyvárosokban élünk, és szuperintelligens kütyükkel vesszük körül magunkat, testünk és agyunk még mindig egy vadászó-gyűjtögető törzs tagjáé. Ha teljesebb és boldogabb életre vágyunk, először meg kell értenünk, mire is lettünk kitalálva.