Japánul a nori tulajdonképpen egy gyűjtőnév: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia fajtájából. A "yaki" pedig a régi elkészítési módszert jelenti. A friss algából papírkészítésre emlékeztető technológiával állítják elő a szárított, préselt, papír vékonyságú nori lapokat.
A tengeri alga bizonyítottan egészséges élelmiszer, mert olyan nyomelemeket tartalmaz, amikre itt a Kárpát Medencében nehezen jutunk hozzá, pl. jód, vagy élelmi rost.
A mélyzöld színű lapokat sajátos tenger-íz jellemzi. Tartós, hajlítható, nem törik tekerés közben.
Nagyon magas a fehérjetartalma, de kiemelkedő a rost-, A vitamin-, B12, kálium, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.
A kis, száraz nori lapokba tekert, hideg rizsgolyók a japán gyerekek egyik kedvelt délelőtti snack-je.
Az ochazuke egy tipikus japán étel, amelyhez norit használnak: egy tál rizs, forró teában előáztatott nori darabokkal.
Széttördelve hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, de tésztás ételek díszítésére és ízesítésére is kiváló. Általában fogyasztás előtt megpirítják (yaki-nori), ennél a terméknél azonban ez nem szükséges, mert ez pirított.
Összetevők: pirított alga
Gyártási hely: Kína
Átlagos tápérték 100g szárított termékben:
Energia: 1200 kJ/180 kcal
Zsír: 0,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 28 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 41 g
Só: 1,6 g
FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 5 g szárított nori fogyasztható naponta (2 lap).
A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!