Paleosan nem olyan egyszerű jó ízű pudingot készíteni, ami krémes is, és nem nyúlós, ragadós állagú. Te is igazi puding élmény után áhítozol?
A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes pudingporokhoz képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Kinek ajánljuk?
- Édes szájú gyerekeknek
- Sütizős felnőtteknek
- Nyaralás alatt
- Otthoni szünidőben
- vagy ha csak pár perced van..
Szénhidrátban szegény, rostban gazdag, csábítóan csokoládés krémesség.
Diétázók számára fejlesztettük, akik a szénhidrát csökkentett, rostban gazdag táplálkozást tartják szem előtt és kerülik a gyors felszívódású ételek fogyasztását. Összetett ételérzékenységben is ajánljuk, mert a mandulán kívül semmilyen más kötelezően jelölendő allergént nem tartalmaz.
Jó szívvel ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, paleolit életmód híveinek, akár beilleszthető izulin rezisztens és cukorbetegek étrendjébe is, illetve azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a pudingpor?
Összetevők: nyílgyökér liszt, holland kakaó (20-22%-os zsírtartalmú) mandula liszt, manióka liszt, bambuszrostliszt
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt sem. Allergén anyagok vastagon szedve.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag pudingpor
- 450 ml növényi tej vagy egyéb tej (pl TOTU tej)
- ízlés szerint 30-50 g diéta szerinti édesítő
Egy csomag pudingpor 3 adag desszertet tartalmaz.
Elkészítési javaslat:
A tasak tartalmát az édesítővel, kb. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a további tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön felforraljuk, ekkor el is készült. Ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk enné tovább, mert visszahígulhat. A desszert édességét a főzés előtt állítsuk be, utólag már ne édesítsük. A pudingot fogyaszthatjuk melegen, langyosan vagy kihűtve is.
Ha tortakrémnek vagy süteményekbe használjuk, akkor 300 ml növényi tejjel készítsük, hogy jóval sűrűbb legyen.
Forró csokoládé: 20 g Holland kakaós desszert pudingport mérjünk ki, keverjük el az édesítővel és 1 dl tejjel. Hozzáadunk még 150 ml tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön felforraljuk, ekkor el is készült. Ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk enné tovább, mert visszahígulhat. A desszert édességét a főzés előtt állítsuk be, utólag már ne édesítsük. Bögrébe töltve forró csokoládéként fogyasztjuk.
Tápanyagtartalom 100 g pudingporban
Energia kJ |
1279,9 |
Energia kcal |
304,1 |
zsír |
8,4g |
amelyből telített zsírsavak |
3,4g |
szénhidrát |
39,6g |
amelyből cukrok |
0,7g |
ebből hasznosuló szénhidrát |
39,6g |
ebbő poliolok |
0g |
fehérje |
15g |
só |
0,1g |
rost |
17,8g |
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Mit készíthetünk belőle?
Az egyszerű krémes vaníliás puding mellett tortakrémek és sütemény töltelékek alapja is lehet.