Ha a hagyományos fehér kenyér tökéletes mását keresed, akkor mindenképpen meg kell ismerkedned ezzel a kompromisszumok nélküli finomsággal közelebbről is!
MEGÚJULT, amellyel semlegesebb, szinte teljesen natúr kenyér-élménynek örülhetsz. A finom, kellemes ízű mandulaliszt helyett semmilyen más maglisztet nem tartalmaz, mert arra törekedtünk, hogy teljesen natúr íze legyen. Így végre itt egy kenyér lenmag, szezámmag és egyéb más magok nélkül. Ha eddig ezek íze tartott vissza a paleotól, most kóstolj bele egy teljesen más paleos élménybe!
Egymáshoz állagra és ízre is nagyon jól passzoló reform lisztfajtákból készül, ezért ebből a fantasztikus megoldáslisztből egy igazán mellékíz mentes, belül puha, kívül ropogós fehér kenyeret készíthetsz.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után végre semleges ízű reform kenyeret szeretnének fogyasztani. Megtévesztésig olyan, mint a búzalisztes házi kenyerek!
Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.
Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt a fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulin rezisztensek, glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak.
Kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet, és lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet a szervezetünkre. A mérsékelt rost-tartalmú keverékeink közé tartozik.
Mit készíthetünk belőle?
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, zsemle, kifli, bagett és fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt.
Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, őrölt hántolt mandula, cassava dara, bambuszrost liszt útifűmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, himalaja só
Allergének vastagon szedve.
Az Éléskamra Falusi fehér kenyér lisztkeverék szénhidrát csökkentett, gluténmentes, tejmentes, szójamentes, gabonamentes, élesztőmentes, hozzáadott cukormentes, konjacmentes, kókuszliszt mentes, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, ízfokozótól, tartósítószertől mentes.
100% natúr és természetes alapanyagok felhasználásával előállított, magyar, kézműves termék.
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben, kézzel csomagolják.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készül.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
A kenyér elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
A lisztkeverék kb. 420 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Falusi fehér kenyér lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 80 ml víz
- 20 ml friss citromlé
- 10 g folyékony zsíradék
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 80 ml vízzel, 20 ml friss citromlével és 10 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici reform liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású és jó ropogós legyen, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben.
Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően).
Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!
Falusi kenyér receptek