Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 50 ml hideg vízzel, add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 15 percet. Ezt követően lisztes felületen nyútsd el 7 mm-esre, tetszőleges formára és méretre szúrd ki, közepébe nyomj mélyedést, majd nem túl forró, ujjnyi magas mélységű zsiradékon süsd készre, oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra dagadnak. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
Összetevők: tápióka keményítő, édesítőszer: eritrit, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), manióka liszt, mandulaliszt, szezámmag liszt, gluténmentes sütőpor, himalaja só
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Csak természtesen előforduló cukrokat tartalmaz.
A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.
Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.