A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradákot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mina a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tratósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Nem besugárzott, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Alacsony cukortartalmú, Élelmi rostban gazdag, Fehérjében gazdag, Nátriummentes/Sómentes
Adagolás, Javasolt felhasználás, tárolás:
Egy adag=10-15g
Ízlés szerint
Tárolás: jól zárt, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Összetevők táblázata:
|
Egységenként 100g |
Energia |
1533 kJ/366kcal |
Zsír |
11,0 g |
- amelyben telytett zsírsav |
6,5 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav |
3.6 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav |
0,5 g |
Szénhidrát |
26,8 g |
- amelyből cukor |
0,9 g |
Rost |
24,3 g |
Fehérje (protein) |
28,0 g |
Só |
0,0 g |
Foszfor |
778,0 mg |
Magnézium |
572,0 mg |
Vas |
9,3 mg |
Réz |
4,1 mg |
Mangán |
5,3 mg |