A kakaóvaj ehető zsiradék, amely a kakaóbabból kerül kivonásra a csokoládé és kakaó gyártás során.
A kakaóbab szárítását követően hideg sajtolással nyerik ki a kakaóvajat, melynek eredményeként egy szűretlen, csokoládébarna színű és finom kakaó illatú vaj jön létre. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.
Polyphenolt (CMP) is tartalmaz, mely megakadályozza az immunoglobulin termelődését, melyről úgy gondolják, hogy a dermatitis és az asztma előidézője lehet.
A kakaóvaj számos natúr kozmetikum alapanyaga. A kellemes illatú, számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható. Kutatások azt mutatják, hogy a test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben is.
Kakaóvaj pasztilla formájában megkönnyíti az adagolást.
Összetétel: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Cukormentes; Nátriummentes/Sómentes
Felhasználás: Ízlés szerint (1 adag=5-10g 25-50 adag/csomag)
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvős, fényvédett helyen
Származási hely: Peru