E termék a C-vitamint a természetben is megtalálható formájában tartalmazza, szinergikus hatású növényi kivonatok mátrixában. A feketebors egy szabadalmaztatott kivonata, a BioPerine® a felszívódást segíti. A citrusbioflavonoid-komplex és a vörös szőlő héjának és magjának kivonatai pedig olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a természetben is gyakran fordulnak elő C-vitaminban dús élelmiszerekben, nem véletlenül.
Adagolás: Napi 2 x 1 db kapszula étkezéskor. Legjobb elosztva a nap folyamán, azaz étkezésenként 1 db, de egyszerre is beszedhető mind a 2 db.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Kiknek ajánljuk a GAL C-komplex termékünket?
Azok számára, akik a C-vitamin szükségletüket egy praktikus, kapszulás megoldással szeretnék fedezni, ami a C-vitamin mellett olyan természetes összetevőket tartalmaz, amelyek nemcsak a hasznosulását fokozzák, de önmagukban is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A C-komplex hatóanyagainak pozitívumai röviden:
C-vitamin:
- Csökkenti a megfázás időtartamát és sportolóknál a megfázások gyakoriságát is.
- Fokozza a véráramlást és a nitrogén-oxid szintjét.
- Gyulladáscsökkentő hatású.
- Fokozza a csontsűrűséget és a kollagénszintézist, ezzel együtt a bőr feszességét.
- Jó hatású a szív- és érrendszerre.
- Enyhíti a fáradtságot.
Citrus-bioflavonoidok (heszperidin):
- Fokozza a C-vitamin felszívódását és elnyújtja annak hatását.
- Növeli a véráramlást és a nitrogén-oxid szintet, ezáltal az erekre is jó hatású.
- Diozminnal együtt eredményes a visszér és az aranyér kezelésében.
Vörösszőlő magjának és héjának kivonata:
- Fokozza a véráramlást és a nitrogén-oxid szintet, ezáltal jó hatással van az erekre.
- Eredményes a visszér kezelésében.
- Étkezés előtt bevéve csökkenti a keményítők felszívódását, ezáltal az étel glikémiás indexét, valamint a felszívódó szénhidrát- és kalóriatartalmát is.
- Erős általános gyulladáscsökkentő hatású.
- Fokozza a bélflóra diverzitását, ezáltal javítja a bélflórát.
- Erős antioxidáns hatású.
- Szépíti a bőrt, csökkenti a ráncokat.
BioPerine®:
- Fokozza számos hatóanyag, mikro- és makrotápanyag hasznosulását.
Miért érdemes C-vitamint pótolni?
A C-vitamin (aszkorbinsav) jelentőségével sokan tisztában vannak, azonban fontos tudni, hogy az imént felsorolt előnyös hatásai csak napi 500 mg fogyasztása felett érvényesülnek. Ennek a fedezése még magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökből és zöldségekből is nehézkes, mivel az élelmiszerek C-vitamin tartalma az utóbbi évtizedekben sokat csökkent.
Melyek a hagyományos C-vitamin kiegészítők hátrányai?
Az étrend kiegészítésére használt C-vitamin azonos módon szívódik fel, mintha élelmiszerekből vettük volna magunkhoz, azonban nem tartalmazza a zöldségekben és gyümölcsökben lévő egyéb hasznos anyagokat.
Ezek többek között segítenek elnyújtani a C-vitamin felszívódását, és képesek regenerálni a már elhasznált C-vitamint, aminek köszönhetően azt újra és újra hasznosíthatjuk, mintha újabb adag kapszulát vettünk volna be. Ilyen, a C-vitamin hatását segítő összetevők a bioflavonoidok és antocianidok.
Miért alkottuk meg a GAL C-komplex terméket?
A C-vitamin-komplex készítményünkkel az volt a célunk, hogy a természetes ételekben megtalálható összetevőkkel együtt egy komplex készítményt hozzunk létre, hiszen nem véletlenül található meg a C-vitamin többnyire ezekkel a vegyületekkel együtt a természetben.
Termékünkben a C-vitamint nagy mennyiségű citrus bioflavonoidokkal és a vörösszőlő héjának és magjának kivonatával kombináltunk. Mind a citrus bioflavonidok, mind a vörösszőlő mag- és héj-kivonataiban található antocianidok szinergikus hatásúak a C-vitaminnal. A vörösszőlőben lévő anyagok ráadásul képesek C-vitamin szedése nélkül is fokozni a szövetek C-vitamin szintjét, azok regenerálása által.
Mindezek mellett a C-komplex a feketebors egy szabadalmaztatott kivonatát, BioPerine®-t is tartalmazza, amely bizonyítottan fokozza a C-vitamin hasznosulását, ahogyan a termékünkben lévő egyéb hatóanyagokét is. Ez azért is fontos, mert a nagyobb dózisú C-vitamin felszívódása enélkül nem megfelelő, az elnyújtott felszívódást biztosító egyéb készítmények pedig általában sok mesterséges anyagot tartalmaznak.
Források:
- Hemilä H, Chalker E. Vitamin C for preventing and treating the common cold. Cochrane Database Syst Rev. 2013 Jan 31;2013(1):CD000980. doi: 10.1002/14651858.CD000980.pub4. PMID: 23440782; PMCID: PMC8078152.
- Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017;9(11):1211. Published 2017 Nov 3. doi:10.3390/nu9111211
- Chambial S, Dwivedi S, Shukla KK, John PJ, Sharma P. Vitamin C in disease prevention and cure: an overview. Indian J Clin Biochem. 2013;28(4):314-328. doi:10.1007/s12291-013-0375-3
- Heller R, Münscher-Paulig F, Gräbner R, Till U. L-Ascorbic acid potentiates nitric oxide synthesis in endothelial cells. J Biol Chem. 1999 Mar 19;274(12):8254-60. doi: 10.1074/jbc.274.12.8254. PMID: 10075731.
- De Marchi S, Prior M, Rigoni A, Zecchetto S, Rulfo F, Arosio E. Ascorbic acid prevents vascular dysfunction induced by oral glucose load in healthy subjects. Eur J Intern Med. 2012 Jan;23(1):54-7. doi: 10.1016/j.ejim.2011.07.019. Epub 2011 Aug 27. PMID: 22153532.
- DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018 Oct 25;6(10):2325967118804544. doi: 10.1177/2325967118804544. PMID: 30386805; PMCID: PMC6204628.
- Carr AC, Vissers MC. Synthetic or food-derived vitamin C--are they equally bioavailable?. Nutrients. 2013;5(11):4284-4304. Published 2013 Oct 28. doi:10.3390/nu5114284
- Mahmoud AM, Hernández Bautista RJ, Sandhu MA, Hussein OE. Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:5484138. Published 2019 Mar 10. doi:10.1155/2019/5484138
- Osganian SK, Stampfer MJ, Rimm E, Spiegelman D, Hu FB, Manson JE, Willett WC. Vitamin C and risk of coronary heart disease in women. J Am Coll Cardiol. 2003 Jul 16;42(2):246-52. doi: 10.1016/s0735-1097(03)00575-8. PMID: 12875759.
- Teramoto K, Daimon M, Hasegawa R, Toyoda T, Sekine T, Kawata T, Yoshida K, Komuro I. Acute effect of oral vitamin C on coronary circulation in young healthy smokers. Am Heart J. 2004 Aug;148(2):300-5. doi: 10.1016/j.ahj.2004.03.006. PMID: 15309000.
- Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, Miller ER 3rd. Effects of vitamin C supplementation on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. Am J Clin Nutr. 2012;95(5):1079-1088. doi:10.3945/ajcn.111.027995
- Moores J. Vitamin C: a wound healing perspective. Br J Community Nurs. 2013 Dec;Suppl:S6, S8-11. doi: 10.12968/bjcn.2013.18.sup12.s6. PMID: 24796079.
- Vollbracht C, Kraft K. Feasibility of Vitamin C in the Treatment of Post Viral Fatigue with Focus on Long COVID, Based on a Systematic Review of IV Vitamin C on Fatigue. Nutrients. 2021 Mar 31;13(4):1154. doi: 10.3390/nu13041154. PMID: 33807280; PMCID: PMC8066596.
- Corsale I, Carrieri P, Martellucci J, Piccolomini A, Verre L, Rigutini M, Panicucci S. Flavonoid mixture (diosmin, troxerutin, rutin, hesperidin, quercetin) in the treatment of I-III degree hemorroidal disease: a double-blind multicenter prospective comparative study. Int J Colorectal Dis. 2018 Nov;33(11):1595-1600. doi: 10.1007/s00384-018-3102-y. Epub 2018 Jun 22. PMID: 29934701.
- Odai T, Terauchi M, Kato K, Hirose A, Miyasaka N. Effects of Grape Seed Proanthocyanidin Extract on Vascular Endothelial Function in Participants with Prehypertension: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2019 Nov 20;11(12):2844. doi: 10.3390/nu11122844. PMID: 31757033; PMCID: PMC6950399.
- Zhang Z, Tian J, Fang H, Zhang H, Kong X, Wu D, Zheng J, Liu D, Ye X, Chen S. Physicochemical and Digestion Properties of Potato Starch Were Modified by Complexing with Grape Seed Proanthocyanidins. Molecules. 2020 Mar 3;25(5):1123. doi: 10.3390/molecules25051123. PMID: 32138212; PMCID: PMC7179102.
- Han M, Song P, Huang C, Rezaei A, Farrar S, Brown MA, Ma X. Dietary grape seed proanthocyanidins (GSPs) improve weaned intestinal microbiota and mucosal barrier using a piglet model. Oncotarget. 2016 Dec 6;7(49):80313-80326. doi: 10.18632/oncotarget.13450. PMID: 27880936; PMCID: PMC5348322.
- Rafique M, Hussain Shah SN, Hussain I, Javed I, Nisar N, Riaz R. Development of grape seed extract based formulations by using non-invasive biophysical technique and its impact on skin aging. Pak J Pharm Sci. 2021 Jul;34(4(Supplementary)):1621-1628. PMID: 34799340.