Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolyapaszta, rizsfehérje (5%), csicsóka püré (csicsóka, antioxidáns: aszkorbinsav), olívaolaj, kókuszdarabok, lenmag, törökmogyoródarabok (2,5%), étcsokoládédarabok (2,5%) (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok), kakaópor, tengeri só, fahéj, természetes vanília aroma.
ISMERKEDJ MEG A GABIYO GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!
Gluténmentes Zabpehely
Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.
Mézédes Datolya
Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.
Natúr Rizsfehérje
A rizsből kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr rizsfehérje GMO-mentes, vegán alapanyag.
Roppanós Törökmogyoró
A finom törökmogyoró nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje,- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul. A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a vákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik.
A gabiyo granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.
Kakaópor
A finom kakaós ízt a Holland típusú kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~78-80%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest”, mi is ezt választottuk granolánkba.
A 70% kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé
Hogy a csokoládé szerelmeseinek kedvezzünk, de megtartsuk a késztermékeink hozzáadott cukortól való mentességét is, a granolánkba 70% kakaószárazanyag tartalmú, eritrittel- és steviával édesített étcsokoládét választottunk. A szintén hazai alapanyag Szerencs csokoládégyárából származik. A családi vállalkozás története egészen 1923-ig nyúlik vissza és jelenleg 150 munkavállalónak biztosítja az állandó megélhetést.
A csokoládé fő alapanyagát jelentő – a kakaóbab préselésével előállított – kakaóvajat a csokoládégyártás során addig hevítik, míg folyékony állagú nem lesz. Ekkor kerülnek hozzá a csokoládé előállításához szükséges egyéb összetevők, így az eritrit- és stevia keveréke is. Az alapanyagok alapos elkeverését követően a folyékony állapotú csokoládét öntőformák segítségével a kívánt formára öntik, a megszilárdulást követően csomagolják és végül értékesítik.
Igazi olasz Olívaolaj
A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.
Lenmag
Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is.
Tengeri só
Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.
MI JELLEMZI AZ ÉTCSOKOLÁDÉ-TÖRÖKMOGYORÓ GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?
A fehérjeforrás étcsokoládé-törökmogyoró granolát rizsfehérjével dúsítottuk, így bátran fogyaszthatják azok is, akik kerülik az állati eredetű termékeket. Jó szívvel ajánljuk a kiegyensúlyozott étrend részeként mindenkinek, különösképpen azoknak, akik sportolás, laktózérzékenység, vagy növényi alapú táplálkozás miatt, a fehérjebevitelük növeléséhez keresnek finom segítséget.
Az étcsokoládé-törökmogyoró granola glutén- és laktózmentes, hiszen számunkra fontos, hogy azok is bátran fogyaszthassák termékeinket, akiknek ezeket az összetevőket kerülniük kell.
Magas rosttartalmának köszönhetően a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezheti granolánk.
Az étcsokoládés granola hozzáadott cukortól mentes*.
A gabiyo granolák kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak, így vegánok étrendjébe is tökéletesen beilleszthetők.
* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.
Hogyan fogyaszd?
A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.
Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?
A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
Átlagos tápértékadatok |
100g |
55g |
55g termék RI* %-ban |
Energia |
1738 kJ / 414 kcal |
956 kJ / 228 kcal |
11% |
Zsír |
13,2g |
7,2g |
10% |
amelyből telített zsírsavak |
2,74g |
1,51g |
8% |
Szénhidrát |
58g |
32g |
12% |
amelyből cukrok |
16g |
8,8g |
10% |
Rost |
9,6g |
5,3g |
- |
Fehérje |
11,6g |
6,4g |
13% |
Só |
0,54g |
0,3g |
5% |
|
|
|
|
RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).