WTN Utazásbarát növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő
Összetevők (1. táblázat): vörös málnalevél koncentrátum, aszkorbil-palmitát, zselatin (kapszulahéj), fekete csalán kivonat (5% polifenol), kanadai aranygyökér koncentrátum, sertésvese fehérjekivonat, olajfalevél kivonat (18% oleuropein), inozitol-hexanikotinát, tiamin-pirofoszfát-klorid.
1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Utazásbarát étrend-kiegészítő).
|
Aktív komponensek
|
1 kapszulában
|
NRV%*
|
|
B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid)
|
8 mg
|
727%
|
|
B3-vitamin (inozitol-hexanikotinát)
|
20 mg
|
125%
|
|
C-vitamin (aszkorbil-palmitát)
|
65 mg
|
81%
|
|
Vörös málnalevél koncentrátum, fekete csalán kivonat (5% polifenol), kanadai aranygyökér koncentrátum, sertésvese fehérjekivonat, olajfalevél kivonat (18% oleuropein)
|
363 mg
|
-
|
* Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.
1. A fáradtság és kifáradás
Egy hosszú út, egy korai indulás vagy az időeltolódás fizikailag és mentálisan is kimerítő lehet.
- A termékben található C-vitamin és inozitol-hexanikotinát (B3-vitamin) hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
2. Az idegrendszer támogatása
A készülődés, a repülőtéri várakozás vagy egy ismeretlen városban való tájékozódás próbára teheti az idegrendszert.
- A tiamin (B1-vitamin), az inozitol-hexanikotinát (B3-vitamin) és a C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
3. Az immunrendszer normál működése
Az új környezet és a megszokottól eltérő rutin kihívás elé állíthatja védekezőképességet.
- A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
4. Új ízek és helyi különlegességek gondtalan felfedezése
Az utazás egyik fénypontja az új kulináris kalandok felfedezése. Egy pohár helyi bor, egy különleges érlelt sajt, egy tengerparti halvacsora vagy egy zamatos paradicsomos étel mind a kaland része.
- A komplex formuláját ezért sertésveséből származó fehérjekivonattal is kiegészítettük, amely természetes diamin-oxidáz (DAO) enzimforrás.
Egyedi mátrix
A termék egyediségét tovább erősíti a benne található növényi összetevők harmonikus kombinációja. A vörös málnalevél, a fekete csalán, a kanadai aranygyökér és az olajfalevél kivonata a tradicionális felhasználás alapján régóta kedvelt növényi alapanyagok. Ezek kíméletesen egészítik ki a formula vitamin- és enzimforrásait, így egy sokoldalú, komplex összetételt hozva létre.
A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér
A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk:
[Beckett 1954] – Beckett, A., H., Belthle, F., W., Fell, K., R.: The active constituents of raspberry leaves; a preliminary investigation, Journal of Pharmacy and Pharmacology, 6, 11, 785–796, 1954.
[Calderón-Ospina 2020] – Calderón-Ospina, C., A., Nava-Mesa, M., O.: B Vitamins in the nervous system: Current knowledge of the biochemical modes of action and synergies of thiamine, pyridoxine, and cobalamin, CNS Neuroscience & Therapeutics, 26, 1, 5–13, 2020.
[EFSA 2009] – EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food: Inositol hexanicotinate (inositol hexaniacinate) as a source of niacin (vitamin B3) added for nutritional purposes in food supplements, EFSA Journal, 7, 949, 2009.
[EMA 2014] – European Medicines Agency, Committee on Herbal Medicinal Products: Assessment report on Rubus idaeus L., folium (raspberry leaf), EMA/HMPC/44209/2012, 2014.
[Head 1998] – Head, K., A.: Inositol hexaniacinate: A safer alternative to niacin, Alternative Medicine Review, 3, 3, 176–186, 1998.
[Imran 2024] – Imran, M., Titilayo, B., Adil, M., et al.: Ascorbyl palmitate: A comprehensive review on its characteristics, synthesis, encapsulation and applications, Process Biochemistry, 142, 68–80, 2024.
[Kaźmierczak-Barańska 2025] – Kaźmierczak-Barańska, J., Halczuk, K., Karwowski, B., T.: Thiamine (Vitamin B1)—An Essential Health Regulator, Nutrients, 17, 13, 2206, 2025.
[Mandal 2020] – Mandal, S., K., Maji, A., K., Mishra, S., K., et al.: Goldenseal (Hydrastis canadensis L.) and its active constituents: A critical review of their efficacy and toxicological issues, Pharmacological Research, 160, 105085, 2020.
[Razmpoosh 2022] – Razmpoosh, E., Abdollahi, S., Mousavirad, M., et al.: The effects of olive leaf extract on cardiovascular risk factors in the general adult population: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials, Diabetology & Metabolic Syndrome, 14, 151, 2022.
[Rocabado 2008] – Rocabado, G., O., Bedoya, L., M., Abad, M., J., et al.: Rubus – A review of its phytochemical and pharmacological profile, Natural Product Communications, 3, 3, 423–436, 2008.
[Schwelberger 1997] – Schwelberger, H., G., Bodner, E.: Purification and characterization of diamine oxidase from porcine kidney and intestine, Biochimica et Biophysica Acta, 1340, 1, 152–164, 1997.
[Stevens 2021] – Stevens, Y., Winkens, B., Jonkers, D., et al.: The effect of olive leaf extract on cardiovascular health markers: a randomized placebo-controlled clinical trial, European Journal of Nutrition, 60, 4, 2111–2120, 2021.