Összetevők: Kölesliszt, tápiókakeményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték |
100g termékben |
Energia: |
1472 kJ / 348 kcal |
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
|
2,1 g
0,6 g
|
Szénhidrát
|
71 g
2,1 g
|
Rost |
8,2 g |
Fehérje |
7,2 g |
Só |
0,03 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat, Pita recept:
Hozzávalók (4 db pitához):
250g Szafi Free Hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
5g só
3g porélesztő
280g langyos víz;
+ 3g liszt a gyúráshoz és a formázáshoz
+ 1 g olaj a sütés előtti kenéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a vizet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 30 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindegyikből 14 cm átmérőjű körlapot.
Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket az olajjal.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, gőz nélkül, 20 perc.
Ha kivettük őket a sütőből, még kemények lesznek, ahogy hűl, úgy puhul.
Megjegyzés:
Előfordulhat, hogy nem mindegyik fog sütés közben akkorára megemelkedni, hogy “zsebe” legyen, de késsel megvágható, és nagyon jól teletölthető.
Tárolás: száraz, hűvös helyen