Tökéletesen alkalmas a hagyományos panírmorzsa helyettesítésére.
Összetevők: élelmi rostok (cellulóz), színezék: kurkuma, savanyúságot szabályozó anyag: aszkorbinsav.
Nem tartalmaz:
- szénhidrátot
- cukrot
- glutént
- gabonaszármazékot
- allergéneket
- szóját
- keményítőt
- tejterméket - tejszármazékot
Felhasználási javaslat:
A panírozni kívánt élelmiszert (hús, zöldségek) forgassuk bele Rost sütőmixbe, majd felvert tojásba, utána forgassuk bele a Panírba. Forró olajban süssük ki. Sajt panírozásánál duplán panírozzunk. A panír nem sül sötét aranybarnára, színe világosabb marad és nem telítődik olajjal/zsírral.
A Panír alkalmas zsemlemorzsa helyettesítésére is - ebben az esetben kevés vajon pirítsunk tetszőleges mennyiségű Panírt, amit ugyanúgy használhatunk, mint hagyományos társát.
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: |
720 kJ / 172 kcal |
Zsír: |
<0,10g |
-melyből telített zsírsavak: |
<0,10g |
Szénhidrát: |
0g |
-melyből cukor: |
0g |
Élelmi rost: |
73g |
Fehérje: |
6,4g |
Só: |
0,01g |