Összetevők:
szárított fekete fokhagyma őrlemény, természetes huminsav, cink-szulfát, mangán-szulfát, nátrium-szelenit, zselatin (kapszula anyaga), csomósodástgátló anyag: vízmentes kolloid szilícium-dioxid.
Adagolás: napi 2×1 kapszula, étkezés előtt, bőséges folyadékkal bevéve.
OGYÉI Notifikációs szám: 29409/2022
A kapszula fő alkotó eleme a fekete fokhagyma, ami egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60- 80 Celsius fokon, 30-35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan melegítenek.
A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége.
Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére emelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek köszönhetően hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez. A fekete fokhagyma közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette a lehelete is szalonképes marad!
Továbbá a kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió évvel ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki.
Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább humin anyag lerakódása Magyarországon található. Ebből a kinyert alapanyagból készül a Humicin® termékcsalád, melynek eredményességét és hatékonyságát 26 nemzetközi díj*támaszt alá. Ezt a kiváló minőségű alapanyagot használjuk fel a Humicin® Fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszulákban.
A huminsavak önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.
A kapszula további szervetlen alkotóelemei:
szelén (Se), cink (Zn) és mangán (Mn) ionok.
Cink (Zn):
A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
A cink hozzájárul részt vesz a makro tápanyagok normál anyagcseréjében.
A cink hozzájárul zsírsavak normál anyagcseréjében.
A cink hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.
A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Szelén (Se):
A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
A szelén hozzájárul a pajzsmirigy normális működéséhez.
A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Mangán (Mn):
A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
A mangán hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.
A mangán hozzájárul a normál kötőszövet-képződése.
A mangán hozzájárul a sejtek oxidatxív stresszel szembeni védelméhez.
Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Ne szedje a készítményt amennyiben allergiás a fokhagymára, vagy véralvadás gátlót szed!
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt.
Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.