Olyan sokan várják és keresik az „Élet vizét”, amelyik lehetővé teszi, hogy visszafiatalodjunk! Néha a megoldás tálcán kínálja magát, hiszen testünk tartalmaz egy olyan fehérjét, amelynek leépülése felelős az öregedésért! Ez az elixír a KOLLAGÉN!
Testfehérjéink közel 35-40 %-át alkotja, és több változata biztosítja, hogy ereink, kötőszöveteink, bőrünk, izmaink, ízületeink és csontozatunk megfelelően rugalmas legyen. 30 éves korunk után fokozatosan megindul a kollagén készlet csökkenése a szervezetünkben, és 50 éves korunk felett akár a testkollagén 60 %-át veszíthetjük el! Ráncosodik a bőr, töredezett a haj, gyengébb az izomzat, sérülékenyebb a csontozat, sőt, a kollagén háló elvesztése segíti a rákos sejtek terjedését is.
Ez a kollagén készítmény biztosítja, hogy a napi kollagén bevitel a járulékos hatóanyagokkal (C-vitamin) a legjobb felszívódással és hasznosulással segítse testkollagénünk visszaépülését! A C-vitamin aktívan részt vesz a kollagén szintézisben, katalizálva a testkollagén visszaépítését.
A hidrolizált kollagén rövid fehérje lánca lehtővé teszi a könnyű emészthetőséget, aminosav bázisa 95 % feletti arányban megfelel az emberi kollagén aminosav szerkezeti felépítésének.
Könnyű emésztés, tökéletes aminosav összetétel, gyors és bizonyított hatás!
A termék megfelelést több éven keresztül sportolók tesztelték, jelentősen javítva fizikai állapotukat, ízületeik mozgáskészségét, bőrük, hajuk kortalanságát igazolva.
Sokak számára jelent az is problémát, hogy fogyásuk a bőr megnyúlását hozza magával, a tudatos kollagén fogyasztással ez a tünet megelőzhető, még jelentős testsúlycsökkenés esetén is rugalmasan sima maradhat a bőr.
35-40 éves kor felett a kollagén bevitele elengedhetetlen azok számára, akik még évtizedekig meg akarják őrizni fiatalságukat!
Felhasználási javaslat:
Napi adag: 1-2 evőkanál (10-15gramm)
Bő vízben, vagy más folyadékban elkeverve, lehetőleg a reggeli órákban étkezés előtt, vagy este lefekvés előtt. Javasolt gyorsan elfogyasztani, mert hamar zselésedik! Nagyobb mennyiség alkalmazása esetén, ügyeljünk a szervezet fokozatos hozzászoktatására.
Számtalan formában találkozunk az interneten, gyógyszertárakban és egyéb üzletek polcain a kollagén névvel. A különböző márkanevek és fantázianevek tulajdonképpen egy fehérjére utalnak, ami igen kedvező lehet az ízületek, izmok, bőrünk épségének megőrzésében.
Miben különbözik egymástól ez a sok termék?
Különbözhet attól, hogy milyen állatfajtából állítják elő, ugyanis minden állítással szemben növényi kollagén nem létezik! A kollagén állati fehérje, aminek aminosav bázisában a glicin és a prolin 50 %-ot meghaladó mértékben van jelen. Ezek az aminosavak azok, amelyek az emberi kollagént is felépítik. Több kollagén fehérjét különböztetünk meg, de valamennyiben
közös, hogy legnagyobb mértékben a már említett két aminosavat tartalmazzák.
Mégis melyik az, amelyik hatásos lehet?
A kollagén közvetlenül nem képes hasznosulni, azt először a szervezet az emésztés révén alkotóelemeire, aminosavakra bontja. Az adott aminosavak már felszívódnak, és eljutnak azokra a helyekre a szervezetünkben, ahol ezekből az építőkövekből a kollagénszintézis megtörténik. Egyfelől a cél az, hogy a kollagén könnyen emészthető legyen, másfelől pedig genotípusában a legközelebb álljon az emberi genomhoz. Ennek ez a kollagén messzemenően megfelel, mert fehérjelánca rövid – hidrolizált -, sertésből készül, amelyik genotípusban a tenyészállatok közül a legközelebb áll az emberhez.
A terméket közel egy évtizeden keresztül tesztelték olyan sportolók, akik ízületei súlyos terheléseket kaptak, és a tapasztalat az, hogy a megfelelő dózisban bevitt – 0,5 g kollagén/testsúly kg – kollagén hatása idős korban is érvényesül! Ez jelenti azt, hogy a porcállomány javul, a mozgáskészség visszaáll. Sokan kúraszerűen – 3 hónapig – szedik a kollagént, de vannak, akik a biztonság kedvéért napi étrendjükbe illesztették sok-sok éve a
terméket.