Paleolit receptek

Spanyol tortilla

2018.11.23 15:25
Spanyol tortilla

Hozzávalók 2 személyre:
• 1 ek. zsír
• 1 nagy fej vöröshagyma, hámozva, vékony karikákra vágva
• 15 dkg édesburgonya, hámozva, vékony karikákra vágva
• só, bors
• 4 nagy tojás, felverve
• 1 nagy csipet kakukkfű

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk a hagymát, majd lassú tűzön puhítjuk. Hozzáadjuk az édesburgonya-szeleteket, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük az ételt, és fedő alatt puhára pároljuk. Eddig a pontig érdemes előző este előkészíteni a fogást.
Reggel egy kis méretű, kerek formát kizsírozunk, beletesszük a párolt hagymát és édesburgonyát, majd ráöntjük a pici sóval, borssal ízesített, felvert tojásokat. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 12 perc alatt megsütjük.

Az egyszerűség kedvéért most a sütőben készítettük ezt a tortillát. Az eredeti spanyol tortilla mindig extraszűz olívaolajjal készül, mi marhazsírt használtunk, amit mostanában nagyon szeretünk.

Mezei Elmira receptje