Paleolit receptek
Sóskafőzelék paszternákpürével és fürjtojással
Hozzávalók 4 személyre:
A főzelékhez:
• 70 dkg szárától megtisztított sóska
• 3-4 dl ToTu tej
• 5-10 dkg eritrit
• só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A főzelékhez:
• 70 dkg szárától megtisztított sóska
• 3-4 dl ToTu tej
• 5-10 dkg eritrit
• só
A paszternákpüréhez:
• 50 dkg paszternák
• 1 tk. útifűmaghéj
• törött bors
• só
A tükörtojáshoz:
• 12 fürjtojás
• 1 ek. zsír
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
Az alaposan megmosott, megtisztított sóskát sós vízben addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek. Leszűrjük, és felöntjük a ToTu tejjel, majd sóval, eritrittel ízesítjük. Habverővel időnként átkeverve, kis lángon addig főzzük, amíg az egész főzelékállagúvá nem válik. A megtisztított, karikára vágott paszternákot puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi. Szűrőlapáttal turmixgépbe szedjük. Hozzáadjuk az útifűmaghéjat és egy kevés főzővizet. Krémesre dolgozzuk, és sóval, törött borssal ízesítjük.
A fürjtojásokból forró kókuszolajon tükörtojást sütünk, és a sóskafőzelék tetején tálaljuk. Mellé külön kistányéron csillagcsőrös habzsákkal formázott paszternákpüré- rózsákat kínálunk.
Szabó Anita receptje