Paleolit receptek

Sós-karamellás pisztáciakocka

2018.10.31 15:17
Sós-karamellás pisztáciakocka

Hozzávalók 8 kockához:
Az alaphoz:
• 8 dkg natúr pisztácia
• 4 dkg kesudió
• 5 dkg mag nélküli datolya

A krémhez:
• 25 dkg mag nélküli datolya
• 25 dkg érett avokádó
• 2 ek. kókuszliszt
• 1 nagy csipet só


A csokoládémázhoz:
• 3 ek. kókuszolaj
• 2 ek. kakaópor
• 1 ek. eritritpor

 

Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc


Elkészítés:
Az összes felhasználni kívánt datolyát (szárazságától függően) kb. 15 percre vízbe áztatjuk, majd késes aprítóban az alaphoz szükséges hozzávalókat összeaprítjuk. Az így kapott masszát egy kisméretű szilikonos vagy fóliával kibélelt formába nyomkodjuk. A krém hozzávalóit is homogenizáljuk a késes aprítóban, majd egyenletesen elkenjük az alap tetején. A csokimáz hozzávalóit szintén összekeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején. Felszeletelés előtt 1 órát dermedni hagyjuk hűtőszekrényben.

Imádjuk az egyszerűen elkészíthető, sütést sem igénylő desszerteket. Ez a pisztáciaágyon nyugvó, lágy sós-édes krémes desszert is a kedvenceink egyike.

Sinka Judit receptje