Hozzávalók 4 személyre:
• 15 dkg házi sonka
• 15-20 dkg PaleoLét lisztvarázs szükség szerint
• 4 db tojás
• 1 ek. kacsazsír
• víz szükség szerint
• só, bors ízlés szerint
• 1 ek. paleolaj
• 20 dkg darált sonka
• 5 dkg kockázott bacon szalonna
• 100 g ToTu krém extra
• 10 dkg reszelt Chedar sajt
• 10 dkg reszelt cukkini sajt
Elkészítés:
A lisztet tojással, tojásfehérje porral, sóval elkeverjük, hozzáadjuk a darált sonkát és annyi vizet, hogy nokedli állagú legyen a tésztánk. Bő, sós, lobogó vízbe szaggatjuk, amikor feldobja a víz, leszűrjük. A sonkát késes aprítóban összeaprítjuk, az olajon a baconnel megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és összesütjük, félrerakjuk. Egy sütőtál aljába 1-2 kanállal a sonkás-hagymás keverékből rakunk, erre egy sor nokedlit, reszelt sajtot. Addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A rakottas tetejét a ToTu krém extrával meglocsoljuk, a tetejét reszelt sajttal hintjük be. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20 percig sütjük.