Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
• 180 g Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék + szóráshoz
• 100 g batáta püré
• 2 db "S" tojás
• 50 ml víz
• 30 g lágy kókuszzsír
• 20 ml frissen facsart citromlé
• 1 tk. bors
A "tejfölhöz":
• 100 g ToTu krém extra
• csipet só
• párcsepp citromlé
A feltéthez:
• 2 db közepes lila hagyma
• 10-20 dkg nyers füstölt sonka/ szalonna ízlés szerint
• 1 db hegyes zöld paprika
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kb. 15 percre hűtőbe rakjuk, majd enyhén lisztezett felületen vagy sütőpapíron kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Majd a sütőpapír segítségével átemeljük a 36x13cm piteformába. A "tejföl hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kenjük, megszórjuk a csíkokra vágott lila hagymával és a csíkozott sonkával/szalonnával. Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor karikára vágott paprikával megszórva kínáljuk.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/