HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 25 dkg szezámos orsótészta
• 1 tojássárgája
• 2 dl kókuszolaj
• ½ dl kókuszkrém
• 1 kk. mustár
• 2 kk. eritrit
• ½ kk. törött bors
• ½ citrom leve
• ½ kk. só
• 1 gerezd fokhagyma zúzva
• 1 csokor snidling
A tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint megfőzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a majonézes mártást: 1 tojássárgáját elkeverünk 1 kávéskanál mustárral, majd folyamatos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a kókuszolajat. A végén hozzákeverjük a kókuszkrémet, a mustárt, az eritritet, a borsot, a citromlevet, a sót és a fokhagymát. A kifőtt és lehűtött tésztát beleforgatjuk a mártásba, a végén pedig beletesszük az apróra vágott snidlinget. Önmagában és köretnek is kiváló.
Buzas Anett receptje