Hozzávalók 25-30 darabhoz:
• 4 tojás
• 10 dkg kókuszliszt
• 15 dkg őrölt mandula
• 10 dkg reszelt éven túl érlelt parmezán
• ízlés szerint apróra vágott snidling (vagy újhagyma zöldje, esetleg medvehagyma)
• 10 dkg töpörtyűkrém
• 2 tk. tojásfehérjepor
• ½ tk. szódabikarbóna
• 1 tk. almaecet
• törött bors
• 2 tk. só
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A tojást felhabosítjuk a sóval, hozzáadjuk az almaecetben felfuttatott szódabikarbónát. Hozzágyúrjuk a kókuszliszt, mandula, tojásfehérjepor és reszelt sajt keverékét, valamint a töpörtyűkrémet és a snidlinget. Törött borssal ízesítjük. Kis adagokban, kézzel 1,5 cm vastagra lapítjuk a tésztát. 3 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Végül sütőpapíros lemezre rakosgatva 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha hosszabb útra indulunk, vagy egyszerűen csak kirándulunk, mindig viszünk magunkkal pogácsát. Nekünk mind közül ez a kedvencünk.
Szabó Anita receptje