Paleolit receptek
Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal
Hozzávalók 2 személyre:
• 1 db szűzpecsenye
• 8 db bacon szalonna csík
• só
• bors
• fokhagymapor
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 2 személyre:
• 1 db szűzpecsenye
• 8 db bacon szalonna csík
• só
• bors
• fokhagymapor
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A húst a fűszerekkel bedörzsöljük, majd a bacon szeleteket sorjába rakjuk, ráhelyezzük, a fűszerezett húst feltekerjük. A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt a húst megfordítjuk, és a programot újraindítjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük. és a pirult hústekercsre öntjük, és tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk. Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük), amíg a köret elkészül. A batátát megtisztítjuk vékony karikára vágjuk. Az edénybe rakjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Bekapcsoljuk a gőzölés programot, kb. 15 perc múlva leszűrjük. A maréknyi bacont az edénybe rakjuk, elindítjuk a pirítás/barnítás programot, 1-2 percig pírijuk, majd a leszűrt batátát ráöntjük, lepirítjuk. A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé, ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.