Paleolit receptek

Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal

2021.09.09 15:16
Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal

Hozzávalók 2 személyre:
• 1 db szűzpecsenye
• 8 db bacon szalonna csík

• só
• bors
• fokhagymapor

 

Máz:
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál dijoni mustár 
1 teáskanál házi chililekvár


Köret:
2 db fehér húsú batáta
1 maréknyi kockázott bacon
2 teáskanál aszalvány (paprika, gomba, paradicsom, stb.)

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:
A húst a fűszerekkel bedörzsöljük, majd a bacon szeleteket sorjába rakjuk, ráhelyezzük, a fűszerezett húst feltekerjük. A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt a húst megfordítjuk, és a programot újraindítjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük. és a pirult hústekercsre öntjük, és tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk. Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük), amíg a köret elkészül. A batátát megtisztítjuk vékony karikára vágjuk. Az edénybe rakjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Bekapcsoljuk a gőzölés programot, kb. 15 perc múlva leszűrjük. A maréknyi bacont az edénybe rakjuk, elindítjuk a pirítás/barnítás programot, 1-2 percig pírijuk, majd a leszűrt batátát ráöntjük, lepirítjuk. A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé, ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/