Paleolit receptek
Savanyú leves
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 szelet paleokenyér
• 2 l víz
• 20 dkg ToTu krém extra
• ½ dl kókuszolaj
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 szelet paleokenyér
• 2 l víz
• 20 dkg ToTu krém extra
• ½ dl kókuszolaj
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só
A tálaláshoz:
• főtt tojás
• snidling
• kapor
Elkészítési idő: 2-3 nap
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet. Hozzáadjuk a kenyeret, majd 2-3 napra napos, meleg helyre tesszük, mint a kovászos uborkát. Ha a víz zavarossá válik, leszűrjük. Felforraljuk a ToTu krém extrával és a kókuszolajjal, majd sóval, összezúzott fokhagymával ízesítjük. Jól behűtjük. Tálaláskor főtt tojással, finomra vágott kaporral és snidlinggel kínáljuk.
Forró nyári napokon kifejezetten üdítő ez a kissé savanykás, jéghideg leves. Az előkészület nem túl munkaigényes, inkább csak némi türelmet igényel. A leves alkalmas a megmaradt, szikkadt kenyér felhasználására.
Szabó Anita receptje