Paleolit receptek

Savanyú leves

2019.08.01 13:35
Savanyú leves

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 szelet paleokenyér
• 2 l víz
• 20 dkg ToTu krém extra
• ½ dl kókuszolaj
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só

A tálaláshoz:
• főtt tojás
• snidling
• kapor


Elkészítési idő: 
2-3 nap


Elkészítés:
Felforraljuk a vizet. Hozzáadjuk a kenyeret, majd 2-3 napra napos, meleg helyre tesszük, mint a kovászos uborkát. Ha a víz zavarossá válik, leszűrjük. Felforraljuk a ToTu krém extrával és a kókuszolajjal, majd sóval, összezúzott fokhagymával ízesítjük. Jól behűtjük. Tálaláskor főtt tojással, finomra vágott kaporral és snidlinggel kínáljuk.

Forró nyári napokon kifejezetten üdítő ez a kissé savanykás, jéghideg leves. Az előkészület nem túl munkaigényes, inkább csak némi türelmet igényel. A leves alkalmas a megmaradt, szikkadt kenyér felhasználására.

Szabó Anita receptje