Paleolit receptek

Sárgarépás-spenótos-zöldhagymás röszti snidlinges mártogatóssal

2021.12.09 15:13
Sárgarépás-spenótos-zöldhagymás röszti snidlinges mártogatóssal

Hozzávalók 6 darabhoz:
• 
2-3 db "M" tojás
• ízlés szerint só, bors

• 3-4  evőkanál manióka liszt szükség szerint
• 2-3 db nagyobb sárgarépa  reszelve
• 1 csomag újhagyma szára aprítva
• 1 maréknyi friss spenót aprítva
• kevés kacsazsír a sütéshez

 

A mártogatóshoz:
• 
1 dl Totu krém extra

• snidling apróra vágva
• 3-4  száll metélőpetrezselyem aprítva
• 1/4  kápia paprika apróra vágva
• 
• bors
• párcsepp citromlé

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:
A mártogatóshoz a Totu krém extrát a citrommal, a sóval, a borssal és az aprított zöld fűszerekkel összeforgatjuk, hűtőbe rakjuk felhasználásig. A megtisztított spenótot, hagymaszárat jól megmossuk, csíkokra metéljük. Simára keverjük a tojásokat a sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az aprított spenótot és a hagymaszárát. Serpenyőben kevés kacsazsírt hevítünk. (A zsiradék ne legyen túl forró, inkább lassabban süljön, hogy a közepe ne maradjon nyers.) A zsírba 3 evőkanálnyi masszát rakunk, lelapítjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A snidlinges kápia paprikás mártogatóssal és sült csirkecombfilével tálaljuk.  

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/