Hozzávalók 6 darabhoz:
• 2-3 db "M" tojás
• ízlés szerint só, bors
• 3-4 evőkanál manióka liszt szükség szerint
• 2-3 db nagyobb sárgarépa reszelve
• 1 csomag újhagyma szára aprítva
• 1 maréknyi friss spenót aprítva
• kevés kacsazsír a sütéshez
A mártogatóshoz:
• 1 dl Totu krém extra
• snidling apróra vágva
• 3-4 száll metélőpetrezselyem aprítva
• 1/4 kápia paprika apróra vágva
• só
• bors
• párcsepp citromlé
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A mártogatóshoz a Totu krém extrát a citrommal, a sóval, a borssal és az aprított zöld fűszerekkel összeforgatjuk, hűtőbe rakjuk felhasználásig. A megtisztított spenótot, hagymaszárat jól megmossuk, csíkokra metéljük. Simára keverjük a tojásokat a sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az aprított spenótot és a hagymaszárát. Serpenyőben kevés kacsazsírt hevítünk. (A zsiradék ne legyen túl forró, inkább lassabban süljön, hogy a közepe ne maradjon nyers.) A zsírba 3 evőkanálnyi masszát rakunk, lelapítjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A snidlinges kápia paprikás mártogatóssal és sült csirkecombfilével tálaljuk.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/