Paleolit receptek

Sárgarépás marharagu nokedlivel (paleo)

2022.05.12 14:00
Sárgarépás marharagu nokedlivel (paleo)

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 ek paleolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagym
• 60 dkg marhanyak
• 1 púpozott ek fűszerpaprika

• só, bors ízlés szerint
• 30 dkg sárgarépa
• 1 db hegyes-erős zöldpaprika
• 1 csomag  Paleolit Éléskamra hagyományos nokedli keverék
• petrezselyem a tálaláshoz

 

Elkészítési idő: Előkészület: 20 perc, főzési idő: 2 óra 10 perc

Elkészítés:

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott marhahúst, nagy lángon alaposan lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük, azután visszatesszük a tűzre. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott répát és paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, közepes lángon, lefedve  készre főzzük a ragut (mindig kevés vizet öntünk hozzá). A nokedlit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután leszűrjük, és a marharaguval tálaljuk, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/