Paleolit receptek

Sárgarépa-krémleves sült hagymakarikákkal

2018.05.17 13:06

Hozzávalók (4 személyre):
• 2 ek. kókuszzsír
• 1 fej lila hagyma apróra vágva
• 50 dkg sárgarépa (tisztított súly)
• 1 l víz
• só
• 1 kk. őrölt gyömbér
• 1 kk. őrölt koriander
• 1 kk. őrölt kurkuma
• 1 kk. enyhe currypor

A tálaláshoz:
• 1 ek. kókuszzsír
• sült lilahagyma-karikák
• salátalevelek, csírák (opcionális)

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A kókuszzsíron félig megpirítjuk az aprított lila hagymát, aztán rádobjuk a sárgarépát. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett együtt pirítjuk őket, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a négyféle fűszert, és fedő alatt puhára főzzük. Teljesen simára turmixoljuk és a sült lilahagyma-karikákkal tálaljuk. Néhány friss zöldsalátalevelet, esetleg brokkoli- vagy retekcsírát is szórhatunk a tetejére. A feltéthez meghámozzuk, felszeleteljük és mindkét oldalán pirosra sütjük a lila hagymát.

A sárgarépa az egyik leghálásabb zöldség: egész évben kapható, ezerféleképpen elkészíthető, és nagyon baráti ára van. Ráadásul karotintartalma kifejezetten jó hatással van egészségünkre!

sárgarépa-krémleves sült hagymakarikákkal