Hozzávalók 2 személyre:
• 1 db mézédes sárgadinnye
• 10-15 db sárgadinnyegömb
• kesúdió tej szükség szerint
• 1 tk.vanília aroma
• 1 tk frissen reszelt gyömbér
• 3-4 szelet sóban érlelt sonka (opcionális)
• 1-2 tk.ToTu krém /fő
• őrölt fehérbors ízlés szerint
Elkészítés:
A dinnyét félbe vágjuk, a magokat kiszedjük, majd a dinnye húsát apró kockákra vágjuk. A dinnyéből karalábévájóval kb. 10-15 gömböt formázunk, hűtőbe rakjuk tálalásig. 30 dkg apró kockára vágott sárgadinnyét a többi hozzávalóval a Vegital készülékbe tesszük, feltöltjük a kesu tejjel a minimum jelzésig, elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot. Ha a program lejárt tálba öntjük, vízfürdőben kihűtjük, majd hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, míg krémes-zamatos, hűsítő krémleves lesz belőle. Fehérborssal, néhány szelet sonkával, ToTu krémmel gazdagítva tálaljuk.