Paleolit receptek

Saláta zsenge zöldfűszerekből kurkumás kesudiódreszinggel

2017.05.26 10:57

Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg zsenge sóska vagy spenót
- 10 dkg vegyes friss zöldfűszer, (pl. petrezselyem, citromfű, bazsalikom, borsmenta)
- 4-6 szem érett eper vagy más idénygyümölcs
- 1 zöldcitrom
- 4 dkg kesudió
- 12 ek. olívaolaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 ek. kurkuma
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 8 perc

 

Elkészítés:
A zsenge zöldeket és a gyümölcsöt kíméletesen megmossuk, és óvatosan lerázzuk róluk a vizet. Egy tálra rendezzük őket, és megöntözzük a zöldcitrom frissen facsart levével. Behűtjük, ezalatt pedig elkészítjük a dresszinget. Egy serpenyőben megpirítjuk a kesudiót, turmixgépbe töltjük az olajjal, a lilahagymával, a fűszerekkel együtt, és krémesítjük. A mártást kis tálkákban kínáljuk a behűtött salátához.


TIPP:
A salátát ehető virágokkal tehetjük még különlegesebbé. Ide tartozik többek között az árvácska, a cukkini virága, a levendula, a bodzavirág, a rózsa, a kamilla, az ibolya, az orgona, a pitypang, a zsálya, a hibiszkusz is.

Alkossunk egy gyors és egészséges salátát harapni valóan friss és érett alapanyagokból, például jótékony hatású, ízletes zöldfűszerekből és zamatos gyümölcsökből! Salátánkat néhány szép, ehető virággal tehetjük még izgalmasabbá.