Hozzávalók (40-50 darabhoz):
• 25 dkg hámozott, őrölt mandula
• 1 tk. glutén- és foszfátmentes sütőpor
• 1 tk. eritrit
• 1 tk. só
• 2 ek. fekete szezámmag (opcionális)
• 2 ek. fehér szezámmag
• 2 ek. lenmag
• 1 ek. chia mag
• 1 tk. csilipehely
• 1 ek. magvas dijoni mustár
• 17 dkg reszelt grana padano sajt
• 10 dkg puha ghí/kókuszolaj
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés
Elkészítés:
Az átszitált mandulát összekeverjük a sütőporral, a nyírfacukorral és a sóval, hozzáadjuk a magokat, a csilipelyhet, a mustárt és a reszelt sajtot, végül pedig a ghít vagy a kókuszolajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, gombócot formázunk belőle, és folpackba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük. Két réteg sütőpapír között ½ cm vastagra nyújtjuk és kekszkiszúróval formákra vágjuk. Ilyen hiányában pizzavágóval egyforma négyzetekre szeljük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt sül ropogósra.
Ropogós és ízletes keksz, az egyetlen baja, hogy nehéz abbahagyni… A recept tojásmentes, így tojásallergiások is fogyaszthatják.