Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fácán (60-80 dkg)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ágacska friss rozmaring
- 10-12 szem fekete bors
- 2 vékony szelet friss gyömbér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- ½ zellergumó
Elkészítési idő: 180 perc
Elkészítés:
A fácánt alaposan megtisztítjuk, a tokokat szemöldökcsipesszel kihúzkodjuk. Tisztítás után edénybe tesszük, és kb. 2 l vizet öntünk rá. Ha felforrt, leszedjük a tetejéről a habot, és hozzáadjuk a fokhagymát, a rozmaringot, a borsot, a gyömbért és a vöröshagymát. Kb. 80-90 percig főzzük. Míg puhul a fácánunk, megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a répákat, a karalábét és a zellert. Hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket, és további kb. 60 percig főzzük. Friss rozmaringgal díszítve, forrón tálaljuk.