Paleolit receptek

Rókagomba krémleves parmezánnal és sonkával

2021.10.28 16:06
Rókagomba krémleves parmezánnal és sonkával

Hozzávalók 4 személyre:
• 15 dkg rókagomba

• 25 dkg fehér batáta
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 evőkanál ghee tisztított vaj
• só, bors ízlés szerint
• 100 g ToTu krém extra

A feltéthez:
• 
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
• 10 dkg érlelt sonka csíkokra vágva
• petrezselyemlevél aprítva

 

Elkészítés:
A rókagombát megmossuk, lecsepegtetjük. A batátát meghámozzuk kb. 1x1 cm darabokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A leves hozzávalóit a Totu krém extra kivételével a gép* tartályába rakjuk és felöntjük a maximum jelzésig, elindítjuk a Cream Soup programot, ha lejárt a program egy kis krémlevessel elkeverjük a Totu krém extrát, a reszelt parmezánt és beleöntjük a gép tartályába, majd elindítjuk Juice/Clean programot. Tálaláskor a forró levest megszórjuk a sonkával, aprított petrezselyemmel.

 

*Glass Scarlet Családi növényi italkészítő

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/