Paleolit receptek
Ribizli-málna-püré habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
A püréhez:
- 4 dkg málna
- 4 dkg ribizli
- 5 dkg eritritpor
- 3 dl kókusztej
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A püréhez:
- 4 dkg málna
- 4 dkg ribizli
- 5 dkg eritritpor
- 3 dl kókusztej
A habgaluskához:
- 2 tojásfehérje
- 1 dkg eritritpor
- 2 tk. citromlé
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A gyümölcsöket az eritrittel aprítógépbe tesszük, pürésítjük, majd felöntjük kókusztejjel.
Miközben kókusztejet vagy vizet teszünk fel forrni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel és a citromlével, és nem hagyjuk állni, nehogy összeessen.
Kanál segítségével habgaluskákat szaggatunk belőle az éppen gyöngyöző, nem lobogó vízbe/tejbe, és 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megfőzzük. 2 perc mindenképp szükséges, különben a hab összeesik, miután kivettük.
Lehűtve, a madártejhez hasonlatosan tálaljuk.
Csábító színkontrasztjával, hűsítő savanykásságával meleg, kora nyári napokon kellemes, frissítő desszertként tálalhatjuk.