Paleolit receptek
Retro hamburgervariációk házi csalamádészósszal
Hozzávalók (4 személyre):
A csalamádés szószhoz:
- 1 adag házi majonéz (lásd keretes receptünket)
- 4 ek. tartósítószer- és cukormentes savanyúság
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók (4 személyre):
A csalamádés szószhoz:
- 1 adag házi majonéz (lásd keretes receptünket)
- 4 ek. tartósítószer- és cukormentes savanyúság
A bucizsemlékhez:
- 8 tojás
- 6 dkg tökmagliszt
- 12 dkg szezámliszt
- 2,8 dkg útifűmaghéj
- 4 ek. kókusz- vagy kacsazsír
- só ízlés szerint
A burgerekhez:
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk. fűszerpaprika
- 2 ek. kókuszzsír a sütéshez
- 8 dkg madársaláta
- 2 fej lila hagyma
Elkészítési idő: 70 perc
Elkészítés:
A szószhoz elkészítjük a majonézt, és hozzákeverjük az apróra vágott csalamádét, majd behűtjük.
A zsemle elkészítéséhez felverjük a tojásokat, és belekeverjük a többi hozzávalót is. Muffinformákba töltjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kihűlés után kettészeljük őket.
Amíg sülnek a bucik, elkészítjük a burgereket is. A darált húst összekeverjük a finomra reszelt vöröshagymával, ízlés szerint megsózzuk-borsozzuk, és belekeverjük a fűszerpaprikát is. Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, és 1-1 evőkanálnyi masszát szétlapítgatva burgereket sütünk rajta.
Összeállítjuk a hamburgereket: a zsemlék alját megkenjük 1 evőkanál szósszal, rányomunk egy burgert, erre kevés madársalátát és egy szelet lila hagymát teszünk, végül a zsemle tetejével zárjuk a sort. Tálalásig egy-egy fogpiszkálóval rögzíthetjük a falatokat.
ÍGY KÉSZÜL A HÁZI MAJONÉZ!
- 1 friss tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 dl kókuszolaj (kókuszzsír folyékonyra olvasztva)
- néhány csepp citromlé
- frissen őrölt bors ízlés szerint
A tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel kikeverjük a sóval és a mustárral. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olajat is. Végül citromlével és frissen őrölt borssal ízesítjük.