Paleolit receptek
Rántott pulykamell majonézes burgonyával
HOZZÁVALÓK 4 főre:
A rántott pulykamellhez:
• 4 szelet pulykamell
• só, bors
• 10 dkg PaleoLét Lisztvarázs
• 3 db tojás
• kókuszolaj
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
HOZZÁVALÓK 4 főre:
A rántott pulykamellhez:
• 4 szelet pulykamell
• só, bors
• 10 dkg PaleoLét Lisztvarázs
• 3 db tojás
• kókuszolaj
A majonézes burgonyához:
• 4 db közepes méretű édesburgonya
• 4 db tojássárgája
• mustár
• 2 dl Paleolaj
• só, bors
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 perc
A majonézes burgonyához tisztítsuk meg az édesburgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben főzzük készre. Ne legyen túl puha, mert a szűrést követően is puhulni fog! Készítsük el a majonézt úgy, hogy forrásban lévő vízbe – egy kanál segítségével – helyezzük bele a tojássárgákat, majd kb. 1 perc hőkezelést követően tegyük őket magas falú edénybe, adjunk hozzá mustárt, és az olajat fokozatosan adagolva, botmixerrel dolgozzuk bele a keverékbe. Sózzuk, borsozzuk. Végül keverjük össze a majonézt az édesburgonyával, és hűtsük le. Amíg hűl a majonézes burgonya, készítsük el a rántott pulykamellet. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk először a lisztkeverékbe, aztán a kissé sózott tojásba, és ismét a lisztkeverékbe. Bő, közepesen forró kókuszolajban mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
Egyszerű panírozással igazi autentikus ízvilágú rántott hús készíthető. Majonézes édesburgonyával biztos, hogy a család kedvencévé válhat.
Sinka Judit receptje