Paleolit receptek
Rakott palacsinta
Hozzávalók kb. 6-7 darab palacsintához:
A palacsintához:
• 2,5 dkg nyílgyökérliszt
• 3 dkg olajtalanított mandulaliszt
• 5 nagy tojás
• 10 dkg kókusztej
• 1 dkg kókuszolaj
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók kb. 6-7 darab palacsintához:
A palacsintához:
• 2,5 dkg nyílgyökérliszt
• 3 dkg olajtalanított mandulaliszt
• 5 nagy tojás
• 10 dkg kókusztej
• 1 dkg kókuszolaj
A töltelékekhez:
• 25 dkg sárgabaracklekvár
• 25 dkg szilvalekvár
• 10 dkg darált dió
• 15 dkg reszelt alma
• 2 csipet fahéj
• 2 dkg eritrit/xilit
A csokimázhoz:
• 1 dkg kókuszolaj
• 5 dkg paleocsoki
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A palacsintatésztához kimérjük a száraz hozzávalókat.
Egy külön edényben villával összekeverjük a tojást, az olajat és a kókusztejet. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a száraz hozzávalókat, és simára keverjük a tésztát (ajánlott botmixert használni). A keveréket fél órán keresztül a hűtőben pihentetjük, hogy a lisztszemek megdagadjanak, így sokkal könnyebb lesz a sütés.
A serpenyőt felhevítjük, majd, ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk. A serpenyőbe nem kell olajat tenni, így is könnyedén forgatható lesz a tészta.
Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt el is készül a palacsinta. Töltésig egymásra halmozva tároljuk őket.
A töltelékhez az almát nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Fahéjjal ízesítjük. Ha savanykás az alma, ízlés szerint eritrittel vagy xilittel édesítjük.
A csokimázhoz a csokira öntjük az olajat, és mikróban vagy vízgőz fölött óvatosan felolvasztjuk, majd elkeverjük.
Egy palacsintát megkenünk szilvalekvárral, ráhelyezzük a következőt, amit baracklekvárral kenünk meg, és megszórjuk darált dióval, a következőre pedig a fahéjas reszelt alma kerül.
Ugyanebben a sorrendben következnek a további rétegek, amíg a palacsinták el nem fogynak. A legfelső palacsintát meglocsoljuk a csokiöntettel. A bátrabbak nyugodtan egyénire alakíthatják a rakott palacsintájukat, hiszen a töltelékek ízlés szerint variálhatóak és bővíthetőek.
Tölthető édesre, sósra, fogyasztható hidegen és melegen, desszertnek, de akár főételnek is.
Domokos Annamária receptje