Paleolit receptek

Rakott karalábé

2020.03.26 11:56
Rakott karalábé

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 friss karalábé
• 1 szál házi füstölt kolbász
• 9 házi tojás
• só, bors
• 2 ek. mangalicazsír
• 1 dl kókusztej

Elkészítési idő: 90 perc


Elkészítés:
A karalábét megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben addig főzzük, amíg könnyen szeletelhetővé nem válik. Közben vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, és keményre főzünk 6 tojást.
A majdnem teljesen puha karalábét és a kihűlt tojásokat egyforma, vékony szeletekre vágjuk.
1 evőkanál zsírral kikenünk egy hőálló tálat vagy tepsit, és egymásra rétegezzük a szeletelt karalábét, tojást és kolbászt. A rétegeket menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a legtetejére karalábészeletek kerülnek. 1 evőkanál olvasztott zsírt, a kókusztejet és 3 tojást habosra keverünk, és egyenletesen a tetejére locsoljuk.
A rakott karalábét 180 fokon addig sütjük, ameddig a teteje ropogósra nem sül. Házi savanyúságokkal fogyasztva tökéletesen visszaadja a rakott krumpli élményét.

Sinka Miléna receptje