Paleolit receptek

Ráknyárs parmezánágyon

2017.09.01 13:31

Hozzávalók 1 személyre:
A nyárshoz:
- 12 tisztított rákfarok
- 6 koktélparadicsom
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1-2 tk. citromlé
- 1 tk. finomra vágott zöldpetrezselyem
- törött bors
- só

A parmezánágyhoz:
- 2 dkg parmezán

A salátához:
- rukkola
- tölgysaláta
- lollo saláta

Elkészítési idő: 30 perc



Elkészítés:
Az olívaolajat összekeverjük a citromlével és a petrezselyemmel, majd sóval, törött borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a rákfarkakkal, amelyeket vízbe áztatott bambusznyársakra szúrunk a félbevágott koktélparadicsomokkal felváltva. Végül grillen pár perc alatt mindkét oldalukat átsütjük.

A parmezánágyhoz a sajtot szálasra reszeljük, majd tányérra szórva 750 W-ra állított mikróban addig sütjük, amíg a sajt teljesen szét nem olvad, és szétterül a tányéron. Megvárjuk, amíg kihűl. Lehúzzuk a tányérról, melyre a salátákat halmozzuk. Erre kerül a parmezán, majd a tetejére a ráknyárs. Máris fogyasztható.

 

ráknyárs parmezánágyon