Paleolit receptek
Quiche lorraine
Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
• 12,5 dkg tápiókaliszt
• 4 dkg bambuszrostliszt
• 5,5 dkg kókuszliszt
• 1 púpozott tk. só
• 15 dkg kókuszmargarin (KOKO)
• 2 közepes méretű tojás
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
• 12,5 dkg tápiókaliszt
• 4 dkg bambuszrostliszt
• 5,5 dkg kókuszliszt
• 1 púpozott tk. só
• 15 dkg kókuszmargarin (KOKO)
• 2 közepes méretű tojás
A töltelékhez:
• 1 nagy lila hagyma kockázva
• 20 dkg bacon kockázva
• 1 piros kaliforniai paprika kockázva
• 1 marék apró brokkolirózsa
• só, bors, kakukkfű, szerecsendió
• 2 dl kókusztejszín
• 1 dl víz
• 3 közepes méretű tojás
• kókuszolaj
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a felvert tojásokat. Gombóccá gyúrjuk a tésztát, és félretesszük pihenni. Ne ijedjünk meg a morzsálódásától! Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A kockázott hagymát kókuszolajon megpároljuk, hozzáadjuk a bacont, a paprikát és brokkolit. Fűszerezzük, majd néhány perc alatt összepirítjuk és szobahőmérsékletűre hűtjük. A sütőt bekapcsoljuk 175 fokra, és légkeverésesre állítjuk. Összekeverjük a kókusztejszínt a vízzel és a három felvert tojással, és a kihűlt töltelékhez adjuk. A tésztát kókuszmargarinnal kikent piteformába nyomkodjuk. Ujjaink segítségével szépen, egyenletesen elteríthető. A tölteléket a tésztakosárba kanalazzuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.
A franciák pitéje gyors és változatos eledel. A tölteléket készíthetjük húsmentesen, színes zöldségekkel, többféle sajttal, vagy csirkemellkockákra is cserélhetjük a receptben szereplő szalonnát. A variációk tárháza végtelen.
Sinka Judit receptje