Hozzávalók 2-3 személyre:
• 2 evőkanál kacsazsír
• 1 fej vöröshagyma
• 50 dkg pulykacomb
• 1 gerezd dundi fokhagyma
• só
• őrölt bors
• 1 paradicsom
• 1 kápia paprika
• 2 evőkanál ToTu krém extra
• egy kis víz
Nokedli:
• 2 db tojás
• 200 g PaleoLét lisztvarázs
• só
• 2 ek. szárított zöldség keverék
• 1 ek.kacsazsír
• petrezselyemlevél a díszítéshez
Elkészítési idő: 55 perc
Elkészítés:
Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott pulykacombot és fehéredésig sütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk és beleöntjük az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Fedővel letakarva puhára pároljuk, zsírjára sütjük, végül a ToTu krémmel összekeverjük, besűrítjük. Ha újból felforrt, lehúzzuk a tűzről. A nokedlit két tojásból készítjük. Elkeverjük a sóval, a vízzel, a szárított zöldség keverékkel, kacsazsírral (állni hagyjuk). Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet, egészen addig, amíg sűrű nokedlitésztát kapunk. A tésztát nem szükséges nagyon kidolgozni! Lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük (mikor forr, elkeverünk benne 2 evőkanálnyi olajat), leszűrjük, és kicsit pihentetjük. A kész ragut a nokedlivel tálaljuk, vágott petrezselyemlevéllel díszítjük.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/