Hozzávalók 6-8 darabhoz:
A tésztához:
• 1 közepes méretű tojásfehérje
• 3 közepes méretű egész tojás
• 2,5 dkg reszelt alma (héj nélkül)
• 12,5 dkg PaleoLét Lisztvarázs
• 1 tk. sütőpor
• 1 tk. só
• 1 tk. morzsolt oregánó
• 1 tk. morzsolt bazsalikom
• olívaolaj a sütés előtti lekenéshez
• 1 marék reszelt sajt a töltelékbe (kompromisszum, így elhagyható)
A pizzakrémhez:
• 2 dl paszírozott paradicsomszósz (kompromisszumos)
• ½ tk. oregánó
• ½ tk. borsikafű
• ½ tk. só
• 2 tk. eritrit
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetési idő
Elkészítés:
A tojásokat és a reszelt almát összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket. Alaposan összedolgozzuk, és letakarva hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára. Ne ijedjünk meg híg állagától, másnapra tökéletesen gyúrható lesz. A pizzakrém hozzávalóit kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük. Másnap a tésztát gombóccá alakítjuk, majd egyforma darabokat csípünk belőle. Lisztvarázzsal meghintett felületen meghengergetjük, hogy ne tapadjon, kézzel ellapogatjuk, pizzakrémet kenünk rá, megszórjuk sajttal, majd feltekerjük. A feltekert csigákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, megspricceljük vagy lekenjünk olívaolajjal, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A gyerekek kedvence, hetente többször terítékre kerülhet: hol tekerés nélkül, hagyományos pizzaformában, hol hajtogatva, calzone pizzaként, mindig más feltéttel. Az előre nagyobb mennyiségben elkészített tésztát gombócokban fagyaszthatjuk le, és a pizzakrém is jól tárolható. Így 25 perc alatt friss pizzás csigát tálalhatunk.
Sinka Judit receptje