Paleolit receptek

Pirított csirkemell-kocka zöldséggel-gombával

2022.08.25 16:50
Pirított csirkemell-kocka zöldséggel-gombával

Hozzávalók:
• 2 db csirkemellfilé
• 2 db újhagyma (apró karikára vágva)
• 1 db sárgarépa (apró kockára vágva)
• 1 db fehérrépa (apró kockára vágva)
• 20 dkg gomba szeletelve
• 3-4 evőkanál kacsazsír
• 1 evőkanál paleolaj (pácoláshoz)
• 1 evőkanálnyi kápia paprika apróra vágva (opcionális)
• só, bors, fokhagymapor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A csirkemellet bepácoljuk (só, bors, fokhagymapor, pici olajjal) állni hagyjuk. A kacsazsírt felhevítjük, beledobáljuk a pácolt csirkemell kockákat, fehéredésig sütjük. Majd kiszedjük, és a gombával, zöldségekkel pirítjuk, zsírjára sütjük, összeforgatjuk a csirkemell kockákkal, és tálaljuk. Lehet NoCarb szélesmetélttel vagy angyalhajjal összesütni. Nagyon finom, gyors ebéd vagy vacsora.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/