Paleolit receptek

Pirított csirkefalatok, brokkolival, jalapenos sajtmártással

2021.02.11 15:19
Pirított csirkefalatok, brokkolival, jalapenos sajtmártással

Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemellfilé kockára vágva
• 2 ek. kacsazsír/kókuszzsír

• kisebb fél vöröshagyma csíkokra vágva
• 1/2 db sárga, piros paprika csíkokra vágva
• 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
• só, bors ízlés szerint
• 300 g brokkoli

 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben hagymát a kacsazsíron pár percig pirítom. Közben a húst sózom, borsozom, majd beleteszem a forró serpenyőbe és addig pirítom, amíg kifehéredik mindenhol. Hozzáadom a csíkokra vágott paprikát és a szeletelt fokhagymát ha szükséges után sózom, borsozom. Egy sütő edénybe rakom és betolom a sütőbe 180 fokon zsírjára pirítom. A brokkolit sós vízben megfőzöm, szűröm és lecsepegtetem félre teszem.

 

Jalapenos sajtmártás hozzávalók:
 
• 2 ek olvasztott vaj/ghee
• 1 dl ToTu tej
• 60 g reszelt vörös cheddar sajt
• 1-2 ek. reszelt parmezán
• 2 db jalapeno paprika apróra vágva
 
Elkészítése:
 

A vajat a ToTu tejet egy lábasba tesszük közepes lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a sajtokat kézi habverővel alaposan elkeverjük, amíg szépen besűrűsödik, végül hozzáadjuk az apróra vágott jalapeno paprikát. A pirított hús jég salátába pakolva sajtmártással nyakon öntve nagyon finom.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/