Hozzávalók 4 személyre:
• 15 dkg aszalt szilva
• 2 dl minoségi száraz vörösbor
• 8 dkg darált dió
• 10 dkg sütőtök puhára főzve, összetörve
• 4 libacomb
• só, bors ízlés szerint
• 1 kg édesburgonya
• 1 ek. kacsazsír
• 1 friss rozmaringág
Elkészítési idő: 130 perc + pácolás
Elkészítés:
Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, és egy napra vörösborba áztatjuk, majd másnap összekeverjük a darált dióval és a sütőtökpürével.
A libacombokat egy késsel óvatosan megnyitjuk, és ujjal elválasztjuk a hús és a bor közötti hártyát, hogy jusson hely a tölteléknek. A combokat átdörzsöljük egy kevés sóval és borssal, majd beléjük nyomkodjuk a tölteléket. Ne tuszkoljuk tele őket, mert sütés közben szétrepedhet a bőrük, inkább helyezzük a maradékot egy tálba, a combok mellé. 150 fokra előmelegített sütoben 75 percen át sütjük lefedve, majd a fedőt levéve 200 fokon 15-20 percig pirítjuk.
Közben elkészítjük a köretet is. Az édesburgonya héját alaposan lesikáljuk, és nagyobb hasábokra vágva vízben félpuhára fozzük. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a kacsazsírt, hozzáadjuk az édesburgonyát, és ízlés szerint sóval és aprított rozmaringgal ropogósra pirítjuk.
Posta Renáta receptje