Hozzávalók 4 személyre, 12 kekszhez:
• 1 tojás
• 6 dkg reszelt alma
• 2,5 dkg eritrit
• 1,5 dkg lenmagliszt
• 3,5 dkg kókuszliszt
• 5 g útifűmaghéjliszt
• 1 kk. vaníliaőrlemény
• 5 tk. spenótpor
• 2 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés
Elkészítés:
A tojást elkeverjük a reszelt almával, majd elegyítjük a külön tálban elkevert száraz hozzávalókkal.
Mikor már kezd összeállni a tészta, kettéválasztjuk. Az egyik feléhez hozzáadagolunk 1 evőkanál kókuszolajat, spenótporral elkeverve, a másik feléhez pedig ugyanezt spenótpor nélkül.
Gombócot formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Előkészítünk 2 sütőpapírlapot, kézzel egy picit átgyúrjuk a tésztagombócot, a két sütőpapírlap között kb. ½ centis vastagságúra nyújtjuk, majd pecsétes kiszúróval kivágjuk a kekszeket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 175 fokos sütőben 20 percig sütjük őket.
Ezek a jópofa kekszek garantáltan mosolyt csalnak minden vendég arcára. A színessé varázsláshoz spenótport használtunk, de piros színt is elérhetünk céklaporral.
Sinka Judit receptje