Paleolit receptek

Pekingi kacsamell wokzöldséggel, NoCarb tésztával

2018.10.18 14:10
Pekingi kacsamell wokzöldséggel, NoCarb tésztával

Hozzávalók 2 személyre:
• 4 fél kacsamellfilé
• 3 ek. Coconut Aminos terijaki szósz
• 1 ek. méz
• 1 ek. reszelt gyömbér
• 1 kk. só
• 3 gerezd fokhagyma (héjával)
• 2 dl víz

A körethez:
• 1 sárgarépa
• 1 paszternák/fehérrépa
• 2 ek. bambuszrügy csíkozva
• 5 dkg fafülgomba
• 1 póréhagyma
• ½ kápia paprika szeletelve
• 1 fej vöröshagyma
• 5 dkg cukorborsóhüvely félbevágva
• 2 gerezd fokhagyma szeletelve
• 1 tk. gyömbér frissen reszelve
• só
• őrölt fehér bors
• 3 ek. Coconut Aminos terijaki szósz
• 2 ek. olívaolaj
• 2 ek. szezámmagolaj
• 1 csomag NoCarb Noodle rizs alakú tészta

Elkészítési idő: kb. 120 perc + pácolás


Elkészítés:
A kacsamell bőrét megkenjük a terijaki szósz, a méz, a gyömbér és a só keverékével, majd egy éjszakát a hűtőszekrényben pácoljuk. Másnap a húsokat bőrös oldalukkal felfelé egy sütőtepsi rácsára helyezzük, a tepsi aljára egy kevés vizet öntünk, és a vízbe dobjuk a fokhagymagerezdeket. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben addig sütjük, amíg a kacsamell bőre meg nem pirul, kb. 45-60 percig. Amennyiben a víz elpárolog a tepsi aljáról, pótoljuk. Miután a hús elkészült, rövid ideig hagyjuk hűlni, majd vékonyan felszeleteljük.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A tésztát kb. 10 percre forró citromos vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt többször átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük és félretesszük. A répákat megtisztítjuk, gyufaszálformára vagdossuk, és külön edénybe tesszük. (Ez azért fontos, mert más a puhulási idejük.) A póréhagymát karikára vágjuk, a gombát beáztatjuk, lecsöpögtetjük, csíkokra vágjuk. A wokban felhevítjük az olajat. Sorban átsütjük a zöldségeket: a répát, a paszternákot (folyamatosan kevergetve), majd a bambuszt, a paprikát, a hagymákat, a fokhagymát. Elég nekik pár perc, hogy roppanósak maradjanak. Meglocsoljuk a terijaki szósszal, és összeforgatjuk a rizstésztával. A ropogósra sült, vékonyan szeletelt kacsa mellé tálaljuk köretként.

Igazából ezt az ételt egész kacsából kellene készíteni, de combból vagy mellből is tökéletes. Ezzel az egyszerűsített recepttel könnyen varázsolhatunk különleges fogást az asztalunkra.

Mojzes Éva receptje