Paleolit receptek

Paszternákpite

2016.11.10 16:13

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:
- 15 dkg őrölt mandula
- 1 tk. útifűmaghéj
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- törött bors, só ízlés szerint

 

A tésztához:
- 50 dkg paszternák
- 30 dkg sütőtök
- 40 dkg ToTu krém extra
- 4 tojás
- őrölt szerecsendió, őrölt bors, só ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 
90 perc

 

Elkészítés:
A tészta valamennyi hozzűvalóját összekeverjük, majd vizes kézzel kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 150 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Ezalatt elkészíjük a tölteléket, amelyhez a megtisztított sütőtököt kisebb kockákra, a paszternákot pedig karikára vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 5-8 perc alatt félpuhára főzzük őket. A ToTu krém extrát elkeverjük a tojásokkal, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a zöldségeket. Az elősütött tésztába töltjük, és 45 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokon továbbra sem változtatva. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

 

Megesik, hogy nem kívánunk semmi húsosat: ilyenkor érdemes nekilátni ennek a pitének. Szépen szeletelhető, jól csomagolható, így akár uzsonnás vagy tízórais dobozba is kerülhet, és ha közben mégis meggondolnánk magunkat a hússal kapcsolatban, pár szelet sonkát is tehetünk mellé.