Paleolit receptek
Paszternákpite
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
- 15 dkg őrölt mandula
- 1 tk. útifűmaghéj
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- törött bors, só ízlés szerint
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
- 15 dkg őrölt mandula
- 1 tk. útifűmaghéj
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- törött bors, só ízlés szerint
A tésztához:
- 50 dkg paszternák
- 30 dkg sütőtök
- 40 dkg ToTu krém extra
- 4 tojás
- őrölt szerecsendió, őrölt bors, só ízlés szerint
Elkészítési idő:
90 perc
Elkészítés:
A tészta valamennyi hozzűvalóját összekeverjük, majd vizes kézzel kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 150 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Ezalatt elkészíjük a tölteléket, amelyhez a megtisztított sütőtököt kisebb kockákra, a paszternákot pedig karikára vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 5-8 perc alatt félpuhára főzzük őket. A ToTu krém extrát elkeverjük a tojásokkal, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a zöldségeket. Az elősütött tésztába töltjük, és 45 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokon továbbra sem változtatva. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.
Megesik, hogy nem kívánunk semmi húsosat: ilyenkor érdemes nekilátni ennek a pitének. Szépen szeletelhető, jól csomagolható, így akár uzsonnás vagy tízórais dobozba is kerülhet, és ha közben mégis meggondolnánk magunkat a hússal kapcsolatban, pár szelet sonkát is tehetünk mellé.