Paleolit receptek

Partifalatok

2018.12.27 16:16
Partifalatok

Hozzávalók 8-10 főre:
A tésztához (1 adag alapkrémhez elegendő):
• 4 tojás
• 2 dl víz
• 5 dkg kókuszliszt
• 7 dkg szezámliszt
• 3 dkg lenmag
• 2 dkg kókuszolaj
• 1 teáskanál só
• ½ teáskanál szódabikarbóna

Az alapkrémhez:
• 20 dkg ToTu krém extra
• 10 dkg folyékony kókuszolaj
• törött bors
• só

 

A kolbászos krémhez:
• 1 adag alapkrém
• 10 dkg még puha füstölt kolbász ledarálva


A sonkás krémhez:
• 1 adag alapkrém
• 10 dkg sonka ledarálva

 

A sajtos krémhez:
• 1 adag alapkrém
• 3-5 dkg reszelt parmezán

 

A májas krémhez:
• 1 adag alapkrém
• 25 dkg házi májkrém

 

A díszítéshez:
• paprika
• paradicsom
• petrezselyemlevél
• uborka stb.

 

Elkészítési idő: 60 perc


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egyneműre turmixoljuk. A masszát sütőpapíros lemezre öntjük, szétterítjük. 175 fokos sütőben 15–20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd tetszőleges, falatka méretű formákat szúrunk ki belőle. Az alapkrémhez a ToTu krém extrába habverő segítségével belekeverjük a kókuszolajat, kisebb adagokban csorgatva hozzá, s csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, amikor a krém már „felvette” az olajat. Majonézre emlékeztető krémet kapunk (amit édesítővel, mustárral, sóval, borssal, citromlével ízesítve akár használhatunk annak is, de ha hűtoőe kerül, a kókuszolaj miatt vajszilárdságúra dermed). Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kolbászt, vagy a sonkát, vagy a sajtot, vagy a májkrémet, és egyneműre keverjük. Azután a krémet habzsák segítségével a kiszúrt tésztaformákra nyomjuk, vagy késsel rusztikusan rájuk kenjük. Esetleg az egészben hagyott tésztát félbevágjuk, az egyiket megkenjük a krémmel, majd rányomjuk a másik tésztát, és késsel tetszőleges alakot formázunk belőle (négyzet, téglalap, rombusz, háromszög, stb.). Végül zöldségekkel díszítjük a falatokat.

Szilveszter közeledtével szinte mindenki azon töri a fejét, hogy mivel kínálja majd meg a meghívott vagy éppen váratlanul betoppanó vendégeket. Ezeknek a kis partifalatoknak nagy előnye, hogy ugyanannak a tésztának és alapkrémnek a minimális megváltoztatásával számos ízvariációt készíthetünk, sok munkát és időt megspórolva.

Szabó Anita receptje