Hozzávalók 26 darabhoz:
• 120 g mandulaliszt
• 60 g kókuszzsír
• 80 g tápióka liszt
• 40 g kókuszliszt
• 200 g cocomas szükség szerint
• 120 g parmezán
• 4 g útifű maghéj liszt
• 1 evőkanál fekete szezámmag
• 1 evőkanál fehér szezámmag
• 1 evőkanál barna szezámmag
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, a magok kivételével, hozzáadjuk a cocomast, a 3 féle szezámmagot, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk be fóliába, és tegyük be egy órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és könnyen nyújtható legyen. Kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra és a keksz kiszúróval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Hűvös helyen, jól zárható dobozba, hosszabb ideig eltartható, így az ünnepek előtt már napokkal előbb is megsüthetjük.
Tipp: Parmezán és a magok helyett 1 ek. méz és 1 ek. juharszirup isteni finom, édes kekszet lehet készíteni.
Mojzes Éva receptje