Paleolit receptek

Parmezános keksz

2021.02.04 16:36
Parmezános keksz

Hozzávalók 18 darabhoz:
• 185 g blansírozott mandula (kávé darálón darálva)

• 5 g só
• 4 g paleo sütőpor
• 1 tk fokhagymapor
• 2 tk chili pehely
• 1 ek. Erős Pista (opcionális)
• 1 ek dijoni magos mustár
• 2 tk útifű maghéj liszt
• 20 g NoCarb rostmix
• 50 g reszelt parmezán sajt
• 40 g kacsazsír
• 12 g Capriovus tojásfehérje por
• 1 db "S" tojás
• 2 db "S" tojás fehérje

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal össze gyúrjuk. Folpack fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük minimum félórára. (a tészta jó zsíros tapintású nem morzsálódik, jól nyújtható.) Majd 2 Folpack fólia közt 6 mm-es vastagságúra kinyújtjuk keksz kinyomóval kiszúrjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük akkor jó ha szép barnára sült, a kekszeket megfordítjuk és kb. 2-4 percig tovább sütjük.

 

Prosciutto Crudo nyers érlelt sonkával, kávéval. Tökéletes reggeli.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/