Paleolit receptek
Paradicsomszószos spagetti friss házi tésztából
Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
• 1 közepes méretű tojás
• 1 közepes méretű tojás sárgája
• 1 tasak PaleoLét Szezámos tészta alappor
• PaleoLét tésztanyomó
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
• 1 közepes méretű tojás
• 1 közepes méretű tojás sárgája
• 1 tasak PaleoLét Szezámos tészta alappor
• PaleoLét tésztanyomó
A szószhoz:
• 2 nagy, érett paradicsom
• 1 nagy gerezd fokhagyma
• 1 pici fej vöröshagyma
• 8-10 bazsalikomlevél
• 1 csokor petrezselyem
• ½ tk só
• kókuszolaj, kevés víz
• grana padano sajt (kompromisszumos)
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
Felteszünk forrni sós vizet. A tészta hozzávalóit összekeverjük, kézzel gombóccá, majd hengerré alakítjuk, és pihenni hagyjuk. A paradicsomszósz hozzávalóit kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük. Mikor már forr a víz, a tésztát a tésztanyomóba töltjük, és folyamatosan tekerve a vízbe nyomjuk. 2-3 perc alatt, időnként átkeverve készre főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. Az illatos paradicsomszósszal és sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp : A villámgyors szósz készítéséhez a hozzávalókat késes aprítóban aprítjuk fel, majd kb. 15 perc alatt főzzük össze.
Sinka Judit receptje